Pàgines

dimecres, 3 de juny del 2015

Gastronomia i Arxius al Baix Empordà



Amb motiu de la Setmana Internacional d’Arxius 2015, els Arxivers del Baix Empordà hem realitzat una nova activitat conjunta amb el Consell Comarcal del Baix Empordà -Projecte AODL-, per donar a conèixer les referències històriques i culturals dels productes i la gastronomia de la nostra comarca als professionals del món culinari i als ciutadans.

L’acte de presentació es durà a terme el 5 de juny a les 19 h, on es presentarà la selecció de materials que es poden trobar en els arxius de la comarca sobre gastronomia. A més, el contingut es publicarà com a exposició virtual a una pàgina del blog del grup, del qual celebrem el primer any de funcionament. Podeu consultar l'exposició virtual clicant aquí  

L’acte que tindrà lloc a la sala polivalent de l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà té un doble objectiu:

  • Presentar els continguts, documents i bibliografia (receptes, menús, notícies, fotografies, articles i monografies) que sobre productes i gastronomia del Baix Empordà s’han trobat en els fons documentals, col·leccions i produccions impreses conservades en els arxius municipals i en l’arxiu comarcal
  • Presentar la situació actual i de futur dels professionals i empreses del sector.

Hi intervindran: Pep Vila, filòleg i historiador de la cultura i Quim Casellas, Xef del Restaurant Casamar de Llafranc.


Després de les intervencions, hi haurà una petita degustació de productes de Marca de Garantia Productes de l'Empordà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada