Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimecres, 4 de maig del 2011

Exposició dels Tallers d'Història de l'Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols



“Sant Feliu sobre rodes”, una exposició valenta en temps de crisi

Des del dilluns 2 de maig fins al divendres, dia 13 del mateix mes, es pot visitar l’exposició “Sant Feliu sobre rodes” al pati de l’Ajuntament. La mostra recull una selecció de cap a 300 treballs de plàstica realitzats pels alumnes de les diferents escoles amb motiu dels Tallers d’Història organitzats per l’Arxiu Municipal. Els joves i petits artistes han  donat la seva visió sobre els carruatges i autobusos de Sant Feliu. Tot i que els mitjans amb què s’ha realitzat aquesta activitat són molt modestos, l’exposició -concebuda per Rosa M. Rourich- constitueix en si mateixa una obra d’art que presenta amb sensibilitat les creacions dels alumnes, autèntics protagonistes dels Tallers d’Història.

Per a tots aquells que vulguin conèixer de primera mà els continguts que s’han treballat aquest curs a les aules, l’exposició ofereix també uns plafons i un audiovisual sobre els mitjans de tranport terrestre des de l’antiguitat fins als nostres dies, tot parlant especialment de les les iniciatives i les empreses que hi ha hagut a la nostra ciutat.

Els Tallers d’Història són un servei que l’Arxiu Municipal ofereix des de l’any 1986 als centres educatius de Sant Feliu de Guíxols per tal de promoure el coneixement de la ciutat entre els nens i joves. Els Tallers d’Història tenen l’objectiu de fomentar l’ús del patrimoni documental com a eina per a l’aprenentatge en diferents àmbits de coneixement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada