Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimarts, 17 d’abril del 2012

Arxiu Municipal: Un any a la xarxa!



La comunicació amb els usuaris ha estat i és encara un dels grans reptes dels arxius. Per una part, cal explicar què són i què fan aquests serveis, ja que continuen essent uns grans desconeguts per a la majoria dels ciutadans. Per una altra part, també és necessari posar a la disposició dels usuaris eines per tal de facilitar l’accés als documents. En aquest sentit, Internet ha esdevingut fonamental, tot allò que no es troba a la xarxa, pràcticament es pot dir que no existeix.

Conscient de tot això, l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols l’abril del 2011 va obrir un blog, un compte a You Tube per a penjar vídeos de l’Arxiu, i un compte de Facebook. El blog serveix com a lloc d’exposició dels serveis i productes elaborats pel mateix Arxiu (publicacions, tallers, inventaris, documents en línia), alhora que també és el lloc on es publiquen notícies i novetats. El blog ha esdevingut una de les fonts principals de les quals es nodreix el compte de Facebook on, a més, hi ha àlbums de fotografies i vídeos penjats.

Després d’un any, el blog ha rebut pràcticament 8.500 visites i conté més de 80 articles publicats. Al compte de Facebook hi ha 2357 agregats, s’ha obert el grup “Arxiu Sant Feliu de Guíxols” amb 263 membres i també 11 pàgines de llibres digitals de Sant Feliu de Guíxols.

1 comentari: