Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimarts, 10 d’abril del 2012

Presentació d'un llibre de memòries a la Biblioteca Octavi Viader

El proper divendres 13 d'abril a les 20.30 h. tindrà lloc a la Biblioteca Pública Octavi Viader la presentació del llibre Memòries i reflexions d'un vell Ganxó d'Albert Tauler.

Albert Tauler va néixer a Sant Feliu de Guíxols el 15 de juny de 1924, fill d’obrers del suro. Va assistir a l’escola racionalista fins a l’edat de 12 anys. Va començar a estudiar el batxillerat elemental, però va haver d’interrompre els estudis perquè en acabar la Guerra Civil van tancar l’institut. Va començar a treballar ja als 11 anys d’aprenent de barber, però també ha fet de llescador de suro, de picapedrer, ha fabricat tacons i sobretot de pastisser durant 47 anys, a més també d’un cert treball artístic i d’artesà del suro. Es va jubilar a l’edat de 64 anys. Des de llavors, ha mantingut una gran afició per la lectura.





A Memòries i reflexions d’un vell ganxó, Albert Tauler narra amb la mateixa passió amb què ha viscut la vida les seves vivències i inquietuds, que han fet que als 87 anys s’hagi decidit a escriure el seu primer llibre. Va començar escrivint-lo en papers que eren el revers en blanc d’un fullet de propaganda, muntatge o manteniment d’una làmpada de peu fins acabar fent-ho sobre paper ratllat. Un text que s’ha convertit en un corpus sòlid i emocionat del seu testimoni vital i un llegat que Sant Feliu de Guíxols ha de tenir ben present.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada