Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

divendres, 26 de juliol del 2013

El Barça a Sant Feliu de Guíxols… el segle XVII? Un curiós escut municipal

És àmpliament conegut que el blau i el grana són els colors representatius del Barça, però també d’altres equips de futbol com l’Ateneu Deportiu Guíxols, el Guíxols.




A l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols conservem un llibre d’actes del ple de l’Ajuntament de 1628 a 1638 amb el dibuix a la coberta d’un singular escut de la vila. La particularitat d’aquesta imatge és el color blau i grana amb què està pintat i que mai han format part dels colors de l’escut municipal. El futbol, sens dubte l’esport més popular dels nostres tremps, va néixer tal com l’entenem avui dia a a Anglaterra, a mitjans del segle XIX. Qui sap si, fent un exercici d’història-ficció, amb molta imaginació i sense cap mena de rigor, al Sant Feliu del segle XVII ja hi havia passió barcelonista per aquest esport. O potser van ser els guixolencs de fa gairebé 400 anys els verdaders inventors del futbol? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada