Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dilluns, 29 de juliol del 2013

Èxit d’assistència a la visita guiada de Jordi Reynés pel Sant Feliu de Guíxols del segle XVII

Dissabte passat, 27 de juliol de 2013, una seixantena de persones van desafiar l’extrema xafogor per guadir d’una visita guiada pel nucli antic de Sant Feliu de Guíxols. Amb el títol de Sant Feliu de Guíxols al segle XVII: pestes, pirateria i guerra, l’historiador torroellenc Jordi Reynés ens va explicar les dificultats i els reptes que hagueren d’afrontar els guixolencs durant la segona meitat del segle XVII i el primer terç del segle XVIII arran de les guerres que enfrontaren les monarquies absolutistes de Castella i França i que assolaren l’Empordà. Una època difícil, en què el poder civil local intentava sobreposar-se a les adversitats i vetllar pel benestar dels guixolencs, tot deslliurant-se del jou feudal del monestir benedictí.



La visita va ser organitzada per l’Associació d’Amics del Museu d'Història de Sant Feliu en col·laboració amb l’Arxiu Municipal de Sant Feliu, amb motiu de la publicació del llibre escrit pel mateix Jordi Reynés i que porta per títol Guerra a Sant Feliu de Guíxols i a la vall d’Aro en època moderna.

Les explicacions es van realitzar davant d’espais significatius com la plaça de l’Ajuntament, la casa de la Marquesa o l’antic Hospital. La visita finalitzà a l’edifici del Monestir, on els visitants pogueren pujar fins a la torre del Fum i assaborir una copa de cava.


El llibre Guerra a Sant Feliu de Guíxols i a la vall d’Aro en època moderna és el resultat de la IV Beca d’Investigació Lluís Esteva que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va convocar l’any 2006. Podeu trobar aquesta publicació a les llibreries de Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada