Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

divendres, 19 de juliol del 2013

La filatèlia i el col·leccionisme centren el darrer número de la revista L’Arjau, amb motiu de la VIII Exposició Filatèlica de Catalunya. Memorial Juli Garreta

Del dia 20 al 28 de juliol, Sant Feliu Guíxols acull, a l'edifici del Monestir, la VIII Exposició Filatèlica Nacional de Catalunya (Exfilcat), que organitza la Federació Catalana de Filatèlia i que enguany prepara l'Associació Filatèlica i de Col·leccionisme de Sant Feliu de Guíxols.  La revista L’Arjau se suma a aquest rellevant esdeveniment per a la ciutat, i per aquest motiu dedica el seu darrer número a explicar diferents aspectes del món de la filatèlia i el col·leccionisme.

L'afició per la filatèlia i el col·leccionisme es caracteritza per dos elements fonamentals: la constància i la fortuna. La perseverança en la recerca d'objectes és bàsica per completar progressivament un conjunt aplegat amb criteri i també amb sort. A banda, la filatèlia i el col·leccionisme constitueixen una font de coneixement, sovint sobre aspectes quotidians: la història dels objectes, així com el context en què van ser creats.

L'Arjau és una revista cultural gratuïta sobre temes de Sant Feliu de Guíxols que edita l'Ajuntament a través de l'Arxiu Municipal. Podeu trobar la revista al Monestir, on es realitza l’Exposició Filtatèlica. També està disponible als estancs i llibreries de Sant Feliu de Guíxols o en els serveis municipals següents: Botiga del Monestir, Oficina d’Informació Ciudadana, Punt d’Informació Juvenil, Guíxols Desenvolupament (estació d’autobusos), Centres Cívics de Vilartagues i Tueda, Biblioteca pública Octavi Viader i Arxiu Municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada