Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dilluns, 27 d’octubre del 2014

Nous contes dels quaderns didàctics "El Trinquet"

L'any 2014, els Tallers d’Història de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols han elaborat dos contes per aprendre a llegir i alhora explicar la figura de Rafael Patxot als més petits. El guió ha estat elaborat a partir de les xerrades que s’han fet als alumnes de P3, P4 i P5 de les diferents escoles de Sant Feliu de Guíxols durant el curs 2013-2014, en què s’ha commemorat l’Any Univers Patxot. L’objectiu és transmetre d’una manera molt simple el vessant humà de Rafael, la seva estimació per la família i per la seva terra i, alhora, donar a conèixer la seva passió per la ciència i per l’aprenentatge. Per això, cada conte està dedicat a una de les seves facetes com a científic: en un es parla de l’astronomia i en l’altre de la meteorologia. També es fa referència a les seves contribucions personals a la meteorologia i al fet que, com a mecenes, va ajudar econòmicament moltes persones sense mitjans perquè poguessin estudiar. En els contes es reflecteixen també les diferents etapes de la vida de Rafael Patxot des que era un infant fins a la seva vellesa. Els contes són:



Jo vull aprendre... com en Rafael Patxot
És un recurs per aprendre a llegir adreçat als alumnes d’Educació Infantil. Els textos es presenten en lletra lligada i en lletra de pal i expliquen com, des de la seva infantesa, a Rafael Patxot li agradava aprendre i com es va acostumar a observar la natura i a descobrir per què passen les coses. Quan va ser més gran, va ser meteoròleg i va fer moltes publicacions per a difondre les dades que recollia, a més, també va ajudar molta gent sense recursos perquè pogués estudiar.

Per descarregar el PDF del conte: Cliqueu aquí



Jo vull estimar... com en Rafel Patxot
És un recurs per aprendre a llegir adreçat als alumnes d’Educació Infantil. Els textos es presenten en lletra lligada i en lletra de pal i expliquen com el jove Rafael Patxot sentia passió per l’astronomia i va instal·lar un observatori astronòmic a la seva casa de Sant Feliu de Guíxols. També explica que es va casar amb Lluïsa Rabell i que van formar una família que va estimar molt; que es dedicà a les seves filles, igual com havien fet amb ell els seus pares i el seu avi; que després va estar pels seus néts i que mai no va deixar d’estimar el seu país i la seva gent. 

Per descarregar el PDF del conte: Cliqueu aquí


2 comentaris:

  1. És una molt bona proposta.
    No es pot descarregar el conte.
    Gràcies

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per la teva observació.
    Hem refet els enllaços i ara ja són operatius.
    Si ho desitges, trobaràs informació actualitzada i més contes a la següent adreça: http://arxiumunicipal.guixols.cat/publicacions/quaderns-didactics-el-trinquet.html

    ResponElimina