Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dilluns, 21 de maig del 2018

125 anys del Col·legi Sant Josep recollits al nou L'Arjau

El Col·legi Sant Josep de Sant Feliu de Guíxols, conegut popularment com els Hermanos, ha celebrat els seus 125 anys d'existència. Aquest centre educatiu va néixer el 1891 gràcies a una iniciativa privada de la indiana d’arrels guixolenques Dominga Juera Patxot, una figura que, a diferència d’altres benefactors de la seva època, avui dia és absolutament desconeguda. 

No és fàcil que una institució tingui una vida de 125 anys, havent superat dificultats de tot tipus. El Col·legi Sant Josep (avui Cor de Maria - Sant Josep), no només ho ha fet, sinó que encara el futur amb una pila de canvis amb què mira endavant amb seguretat i un somriure. Entrats de ple al segle XXI, aquesta escola segueix essent actuament un centre de referència a la nostra ciutat, aprofitant el millor de les èpoques passades i construint cada dia una educació amb sentit, amb alegria, adaptada al món d’avui i de demà, que ajuda els petits i els joves a saber, a fer i, sobretot, a ser. 

Amb motiu d'aquesta commemoració, la revista cultural L'Arjau, que edita l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a través de l'Arxiu Municipal, dedica el seu número 80 al Col·legi Sant Josep.

L'Arjau es pot aconseguir gratuïtament als estancs i llibreries de Sant Feliu de Guíxols o en els serveis municipals següents: Museu d’Història, Botiga del Monestir, Oficina d’Informació Ciudadana, Punt d’Informació Juvenil, Guíxols Desenvolupament (estació d’autobusos), Centres Cívics de Vilartagues i Tueda, Biblioteca pública Octavi Viader i Arxiu Municipal.Si ho preferiu, també podeu rebre'l a casa gratuïtament enviant-nos un correu a arxiu@guixols.cat 

Si ho preferiu, podeu descarregar-vos aquest número de L'Arjau CLICANT AQUÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada