Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dilluns, 23 de maig del 2011

Ens ha deixat Josep Vicente Romà

Retrat de Josep Vicente (Autor: Carles Piqueras)


Josep Vicente Romà ha mort avui, dia 23 de maig de 2011. Polític, escriptor, activista cultural... en Josep fou un guixolenc polifacètic compromès amb Sant Feliu de Guíxols. Els companys de l’Arxiu Municipal vam trobar en ell una persona de tracte amable i agradable conversa, disposada a treballar activament per fer de la cultura un element identitari i de progrés social. No fa gaire, el mes de desembre de 2009, vam tenir la sort d’entrevistar-lo per a la revista cultural L’Arjau, que edita l’Arxiu. Des de les seves pàgines, en Josep va mostrar-nos amb gran energia una lúcida visió de la ciutat i del camí cultural que havia de prendre Sant Feliu.

Per tot plegat, l’Arxiu Municipal volem  sumar-nos al dol per la pèrdua d’una persona que sempre va mostrar la seva sensibilitat per la cultura i el patrimoni de la nostra ciutat.

Entrevista a Josep Vicente apareguda a la revista L’Arjau l’any 2009
www.guixols.cat/web/files/Arjau_Josep_Vicente.pdf

Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada