Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dilluns, 30 de maig del 2011

Presentació de la segona part del llibre “Costa Brava panoràmica”
El proper dijous 2 de juny, a les 8 del vespre, es presentarà al Celler Espelt de Vilajuïga el llibre “Costa Brava – panoràmiques d’avui”, del periodista Josep Playà, amb fotografies de Julián Guisado. El llibre, que publica l’editorial Efadós, és la continuació del llibre “Costa Brava panoràmica”, realitzat per l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols i que la mateixa editorial va publicar a finals de 2010.

“Costa Brava panoràmica” recollia més d’un centenar de postals antigues del litoral gironí i 22 imatges en format panoràmic despleglable de fins a 0,85 m. que resseguien des de la costa de Blanes fins a la de Portbou, passant per tots els municipis compresos al litoral gironí. Aquestes imatges van ser realitzades durant el primer terç del segle XX per fotògrafs de procedències i orígens diversos que amb les seves instantànies van deixar constància d’una realitat que ara esdevé patrimoni històric. Els autors del llibre, Marc Auladell i M. Àngels Suquet, són tècnics de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, des d’on es gestiona un volum de més de 150.000 fotografies de cronologia, tècniques i temàtiques molt àmplies. Després de l’excel·lent acollida que va tenir entre el públic aquest primer llibre, l’editorial Efadós ha volgut amb “Costa Brava – panoràmiques d’avui” transmetre al lector quina és la mirada gràfica actula d’aquells racons emblemàtics per demostrar com, malgrat les transformacions experimentades en tot aquest temps, la Costa Brava manté encara el seu atractiu.

La presentació del proper dijous 2 de juny anirà a càrrec del Sr. Miquel Gotanegra, hoteler i president de l’Estació Nàutica Roses- Cap de Creus. L’acte també comptarà amb la presència de l’autor del volum actual, Sr. Josep Playà, i de l’autora del volum anterior i directora de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, Sra. M. Àngels Suquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada