Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dijous, 26 de gener del 2012

La baronessa Thyssen presenta als mitjans de comunicació un llibre d’imatges en 3D de l’Arxiu Municipal

El dilluns 23 de gener de 2012, la baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza va presentar als mitjans de comunicació el llibre “Costa Brava, història en relleu”, del qual n’ha escrit el pròleg. Davant d’una sala de plens de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a vessar de periodistes de ràdio, premsa i televisió, la baronessa va manifestar la seva satisfacció pel llibre alhora que expressà la seva admiració per la Costa Brava i, molt especialment, per Sant Feliu de Guíxols, ciutat on passa llargues temporades i on se sent una veïna més.

El llibre “Costa Brava, història en relleu” ha estat realitzat pels tècnics de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols (M. Àngels Suquet, Josep Auladell i Marc Auladell) i l’ha publicat l’Editorial Efadós. Es tracta d’un recull de 160 imatges de la Costa Brava dels anys vint i trenta del segle passat que es poden veure en tres dimensions amb l’ajuda d’unes ulleres bicolor. L’efecte que s’aconsegueix amb aquesta tècnica és espectacular: les imatges prenen vida i els objectes es poden agafar amb les mans, aconseguint una màxima sensació de realitat.

Podeu visitar una petita mostra de les imatges del llibre al Monestir de Sant Feliu (entrada per la plaça del Monestir). Demaneu les vostres ulleres a l’entrada, i gaudiu de la visita!

A la imatge superior, la baronessa Thyssen amb un exemplar del llibre (foto de Josep Andújar, "SÉ"). A la imatge inferior, la baronessa amb l'alcalde Joan Alfons Albó; l'editora Elisabet Martínez; i els autors del llibre, Josep Auladell, M. Àngels Suquet i Marc Auladell (foto de Pere Carreras)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada