Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimecres, 18 de gener del 2012

L’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols visita El Museu de la Il·lusió i la Curiositat – Col•lecció XEVI de Santa Cristina d’Aro

El proppassat dimecres 11 de gener, una representació dels tècnics de l’Arxiu Municipal vam tenir l’ocasió de visitar El Museu de la Il·lusió i la Curiositat – Col·lecció XEVI de Santa Cristina d’Aro. Acompanyats pel Sr. Bernd Grässer, amic de l’artista, el mateix Xevi va guiar-nos per les diverses sales del museu, plenes d’objectes d’èpoques diverses: autòmates, pòsters, aparells de màgia, tarots, fotografies, ginys curiosos... Es tracta d’una col·lecció única al món per la seva quantitat i qualitat, que Xevi ha aplegat en el transcurs de la seva dilatada trajectòria internacional com a il·lusionista.

El Museu de la Il·lusió i la Curiositat – Col·lecció Xevi permet endinsar-se de forma amena i fascinant en la història de la màgia i l’il·lusionisme i, alhora, resseguir la reputada figura artística de l’il·lusionista Xevi. El museu compta també amb una sala dedicada al pintor i poeta guixolenc Josep Albertí Corominas (1913-1993), gran amic de Xevi, amb pintures, dibuixos i objectes personals. En aquest sentit, recordem que l’Arxiu Municipal ha iniciat una campanya d’identificació i catalogació de l’obra de Josep Albertí, amb la voluntat de potenciar la divulgació de l’obra del “pintor màgic de la Costa Brava”, ara que es compliran vint anys de la seva mort.


Si teniu ocasió, no deixeu de visitar el Museu de la Il·lusió i la Curiositat – Col·lecció XEVI. El Museu s’ubica en una masia catalana de 1850 a l’avinguda de l’Església núm. 1 de Santa Cristina d’Aro. Sens dubte, una descoberta excepcional a escassos quilòmetres de casa, al cor de la Costa Brava.

El Museu ofereix visites guiades de dijous a diumenges a l’estiu, i durant els diumenges i festius a l’hivern. Més informació al web www.xevi-ilusionista.com, o bé trucant als telèfons 607 23 79 11 / 667 29 25 00.


(A les imatges: L'il·lusionista Xevi fent la visita a la sala dedicada a Josep Albertí; Retrat de Xevi amb Dalí i detall del material exposat al Museu de la Il·lusió i la Curiositat. Fotografies de Bernd Grässer)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada