Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimarts, 14 de febrer del 2012

VISCA EL CARNAVAL GUIXOLENC...DEL 1879

A la imatge us presentem el programa de les festes carnavalesques celebrades l’any 1879. Aquest programa fou publicat a tota plana a El Eco Guixolense del 9 de febrer d'aquell any.
Ara que estem a les portes del Carnaval cal fer una petita ullada a la història d’aquesta festa a la nostra ciutat. Tradicionalment el Carnaval ha estat molt arrelat a Sant Feliu. Aquesta festa té una tradició que ve de molt lluny. De fet, ja trobem referències documentals en el segle XV.
                El Carnaval de l’any 1879 va ser un dels més sonats de tota la història. Com en gairebé tots els Carnavals antics, la festa d’aquell any comprenia els balls realitzats abans i durant el propi Carnaval.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada