Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dijous, 31 de maig del 2012

Celebració, aquest dissabte 2 de juny, del Cinquantenari del Primer Festival Internacional del Film Amateur de la Costa Brava a Sant Feliu, l’any 1962

Aquest proper dissabte 2 de juny de 2012 s’han programat a la nostra ciutat un seguit d’actes de commemoració del 50è aniversari del Primer Festival Internacional del Film Amateur de la Costa Brava. Aquest festival s’inicià el mes de maig de 1962 com una aposta gairebé personal de l’aleshores alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Puig Admetller, com a eina de promoció de la ciutat. El festival va tenir continuïtat l’any següent, i arribà a celebrar-se anualment a Sant Feliu fins a la seva XIX edició, l’any 1982.

La sirena Líl·lia compleix 35 anys

L’any 1974, el dibuixant Humà va dissenyar el cartell del Festival en el qual es representava una sirena els cabells de la qual eren trossos solts de cel·luloide. Des d’aleshores, la sirena Líl·lia -batejada amb aquest nom pel crític de cinema Miquel Porter Moix- esdevingué la icona del Festival. El maig de 1977, coincidint amb la XV edició, es col·locà a l’estany dels Jardins Juli Garreta una escultura de la sirena Líl·lia, realitzada per l’escultor Antoni Delgado. Actualment aquesta escultura dóna la benvinguda a les persones que arriben a Sant Feliu per la Ronda de Ponent.

Per a més informació de la història del Festival, podeu consultar la documentació que en conserva l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, o bé llegir l’article que Alfons Hereu escrigué l’any 1995 al llibre Perspectives entorn dels cent anys de cinema a Sant Feliu de  Guíxols  (disponible clicant aquí)

Calendari d’actes programat per aquest dissabte 2 de juny de 2012

Al matí a  2/4 de 12 - Visita a les Torres del Corn i del Fum del Monestir Benedictí, recentment restaurades, i a la Sirena Líl·lia de la Ronda de Ponent, amb la presentació de l’esbós d’una futura placa explicativa. En acabar el recorregut, el Sr. Joan Alfons Albó, Alcalde de Sant Feliu, oferirà una copa de cava de benvinguda a la terrassa de l'Ajuntament.
                                                        ----
A la tarda a 2/4 de 6.- A la Casa Irla – Hi intervindran la Sra. Encarnació Soler (CinemaAcció/Cinema Rescat), el Sr. Alfons Hereu (Coordinador del Cinquantenari), i el Sr. Joan Alfons Albó (Alcalde de la Ciutat).

Projecció dels següents films

Documentals realitzats pels cineastes sobre Sant Feliu:

-“Draps nous i ferro vell” de Josep Roig Trinxant    1964   Color – Muda     12’

-“Festival de Cine Amateur” de Josep Roig Trinxant     1965   Color – Muda     9’

-“Estos hermosos vetustos”   d’Arcadi Gili   1964  -  Color – Sonora     8’

-“Sant Feliu 1965”  de Jan Beranovi  (Txecoeslovàquia)  - B/N.  – Sonora    11’


Films d’argument :

-“La ventana” de Pere Font Marcet   1959 -  Color – Sonora   23’  Projectada a Sant Feliu el 1963

-“Hàbitat” de Jan Baca i Toni Garriga   1971  - Color  - Sonora   8’

-“La Porta de Jan Baca i Toni Garriga   1973  - Color – Sonora – 22’

-“Seqüències d’un grup” de Raül Contel    1981 – B/N. – Sonora   22’

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada