Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimarts, 29 de maig del 2012

Els Amics del Museu d’Història de Sant Feliu han visitat l’Arxiu Municipal

Aquest dissabte 26 de maig de 2012, una quinzena de membres dels Amics del Museu d’Història de la Ciutat han visitat l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols. M. Àngels Suquet i Marc Auladell, directora i tècnic de l’Arxiu, han explicat als assistents les funcions que realitza el centre. S’ha fet especial èmfasi en què l’Arxiu és un servei públic obert a la consulta de tothom, que vetlla per la conservació i l’accés de la documentació generada per l’Ajuntament. Així mateix, l’Arxiu acull la documentació de persones, empreses i entitats del municipi, gràcies a la qual s’enriqueix i amplia el coneixement del nostre passat. En aquest sentit, els tècnics de l’Arxiu han remarcat la gran riquesa de fons que custodien, amb una menció especial a la documentació generada per l’Ajuntament que es conserva des del segle XIV fins als nostres dies sense pràcticament buit documentals.


La visita s’ha completat amb una mostra de documentació històrica del fons de l’Ajuntament. De tots els documents mostrats, el que ha despertat més curiositat entre els assistents ha estat el llibre vermell, nom amb què és conegut el llibre de privilegis del municipi, iniciat el 1354. Des de l’Arxiu Municipal volem agrair als Amics del Museu d’Història i al seu president, Sr. Josep M. Vicens, el seu interès per conèixer l’Arxiu i el patrimoni documental que s’hi conserva, patrimoni que és de tots els guixolencs.

(A la foto, façana de l'edifici de l'Arxiu Municipal de la carretera de Girona. AMSFG, Fons Ajuntament. Autor desconegut)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada