Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimarts, 4 de desembre del 2012

La revista L'Arjau dedica el seu darrer número a les 50 edicions del Festival de la Porta Ferrada

Aquest any 2012 el Festival de la Porta Ferrada compleix 50 edicions. És per aquest motiu que el darrer número de la revista cultural L'Arjau dedica les seves pàgines a repassar la història del festival, el més antic dels certàmens musicals que se celebren actualment a Catalunya. 

L'Arjau és una revista cultural gratuïta sobre temes de Sant Feliu de Guíxols que edita l'Ajuntament a través de l'Arxiu Municipal. Podeu trobar la revista als estancs i llibreries de Sant Feliu de Guíxols o en els serveis municipals següents: Botiga del Monestir, Oficina d’Informació Ciudadana, Punt d’Informació Juvenil, Guíxols Desenvolupament (estació d’autobusos), Centres Cívics de Vilartagues i Tueda, Biblioteca pública Octavi Viader i Arxiu Municipal.
http://www.guixols.cat/files/arxiu_guixols_arjau_66(1).pdf


El Festival de la Porta Ferrada es va iniciar l'any 1958 amb un únic concert que va tenir lloc el 13 d'agost a la plaça del Monestir, davant el singular element arquitectònic del monestir que ha donat nom al festival. En les primeres edicions, el programa del festival es va dedicar als autors clàssics, romàntics i barrocs. Ben aviat la programació va consistir en tres concerts i es va vincular amb la Festa Major. Aquells primers concerts anaven a càrrec d'orquestres i formacions catalanes, principalment de Barcelona, i un dels principals protagonistes va ser el pianista guixolenc Joan Padrosa.

Com el Festival de Música de S'Agaró, iniciat l'any 1956, el Festival de la Porta Ferrada va sorgir com a contrapunt de les diferents iniciatives que hi havia hagut a la ciutat durant la dècada dels cinquanta, quan s'havien organitzat diferents festivals de caire folklòric. Amb la democràcia, el Festival de la Porta Ferrada ha estat concebut com a reclam per al turisme cultural i sovint s'ha decantat per intèrprets de fama internacional, la interculturalitat i la tradició mediterrània.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada