Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

divendres, 24 de maig del 2013

La directora de l’Arxiu Municipal participa en una ponència del XIV Congrés d’Arxivística de Catalunya

Aquesta XIV edició del Congrés d’Arxivística de Catalunya porta per títol Arxius: Identitat i Estat, i s’hi ha programat un seguit de ponències i dues taules rodones amb l’objectiu de crear un espai de debat, de confluència d’experiències i d’opinions enriquidores. Quin és el paper dels arxius en el marc de la creació de les identitats col·lectives? I en la configuració de la seva identitat nacional? O, què entenem per patrimoni nacional? En cas de conflicte institucional, els fons documentals poden arribar a ser moneda de canvi? Què passaria amb el Sistema d’Arxius de Catalunya? I amb les estructures arxivístiques de gestió compartida?

M. Àngels Suquet i Fontana, directora de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, és una de les ponents del XIV Congrés d’Arxivística, concretament en la ponència El model arxivístic de Catalunya, propostes per a un sistema propi. Presentarà la ponència conjuntament amb Ramon Alberch, director de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents (UAB), Pilar Cuerva, cap de l’Arxiu del Museu Marítim de Barcelona, i Josep Matas, advocat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada