Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

divendres, 21 de juny del 2013

Ens ha deixat en Joan Soler “Conet”

Ahir dijous 20 de juny de 2013 va morir en Joan Soler Albertí "Conet" als 94 anys. En Joan i els seus germans Jaume i Josep provenien d’una nissaga de pescadors de Sant Feliu, si bé en Joan també va treballar en el món del suro. Persona d’una gran vitalitat i apassionat pel coneixement, fou autor de diverses maquetes d’embarcacions de fusta i esdevingué regidor en època de alcalde Josep Vicente.


En Joan va col·laborar activament amb el Museu d’Història de la Ciutat i amb l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols. Precisament va ser una de les persones que més va treballar per aconseguir que ingressés a l’Arxiu el fons de l’Ajudantia de Marina de Sant Feliu, del qual ell n’havia fet diversos buidatges de documentació.

(A la imatge, en Joan "Conet" urant la dècada de 1990 amb una de les maquetes construïdes per ell mateix. Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols. Fons Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Autor desconegut.)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada