Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

divendres, 14 de juny del 2013

Presentació d’un original llibre de contes sobre de Sant Feliu, escrit per Mark Russell

Mark Russell és un britànic enamorat de Sant Feliu de Guíxols i la seva història, que fa temps que resideix a la nostra ciutat. Com a resultat de la seva passió guixolenca, Russell ha escrit el llibre Nous contes dels Guíxols. Es tracta d’un recull d’una cinquantena de relats breus que, d’una manera divertida i sorprenent, presenta una visió original i molt personal d’alguns dels episodis, elements o singularitats de Sant Feliu. De la ploma de Mark Russell han sorgit teories tan originals com la que atribueix als francesos i als jueus medievals l’origen del nom de la vila, o les vicissituds d’un estrany visitant caigut del cel, entre moltes altres històries.


El llibre de Mark Russell s’acompanya amb dibuixos del ninotaire Narcís Masferrer Buixó Narmas, que es conserven a l’Arxiu Municipal de Sant Feliu. Si bé Narmas va elaborar aquestes il·lustracions fa anys i per a altres usos, la capacitat creativa de Narmas i la seva prolífica producció artística han permès ara reflexar amb gran fidelitat les paraules de Russell, talment com si el mateix Narmas i Russell haguessin planejat junts aquest llibre.


La presentació de Nous contes dels Guíxols tindrà lloc el proper dimecres 19 de juny de 2013 a la Biblioteca Octavi Viader Margarit de Sant Feliu, a les set de la tarda. Comptarà amb el seu autor, Mark Russell, amb el llibreter Agustí Roldós, que n’ha fet el pròleg, i amb l’editor, el també escriptor i fotògraf Quim Curbet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada