Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dilluns, 24 de febrer del 2014

La revista cultural L’Arjau, premiada a la cinquena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local

l'Alcalde de Sant Feliu de Guíxols rep el premi Carles Rahola en presència de la directora de l'Arxiu Municipal i responsable de l'Arjau

La revista cultural guixolenca L’Arjau ha estat premiada com a millor iniciativa de comunicació institucional en el marc de la cinquena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació local que atorga la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes de la demarcació i que es van lliurar a Girona el proppassat 20 de febrer.

L’Arjau és una revista cultural editada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, que té per objectiu difondre la cultura, la història i el patrimoni de la ciutat. La direcció i coordinació es realitza des de l’Arxiu Municipal i compta amb la particpació d’altres serveis municipals com la Biblioteca Octavi Viader, el Museu d’Història de la Ciutat o les àrees de cultura, educació, premsa i turisme. Es tracta d’una publicació gratuïta que surt tres cops l’any i que també es publica electrònicament a través del web de l’Ajuntament (http://guixols.cat/cultura/arxiu-municipal/larjau-revista-cultural.html).

L’Arjau es va iniciar modestament a mitjan de la dècada de 1980 com a butlletí informatiu de l’Arxiu Municipal i del Museu d’Història. L’any 2008 es va apostar per donar-li un nou gir en continguts i dissenys per adaptar-la als nous temps, sense perdre però el seu esperit original. La publicació té un caràcter monogràfic, de manera que cada número se centra en un tema concret que s’aborda des de l’òptica del passat, però també pensant en el present i posant la mirada en les perspectives de futur. S’ha apostat per treballar temes de ciutat, d’interès col·lectiu, alhora que es busca l’apropament i la col·laboració amb les entitats socials i culturals del nostre municipi. Fins ara s’han tractat temes com el tren, els banys de Sant Elm, el passeig del Mar, el Festival de la Porta Ferrada o els aniversaris de Radio Sant Feliu i l’Agrupació Cinematogràfica i Fotogràfica de Sant Feliu.


La directora de l'Arjau i el regidor de l'Àrea Història, Coneixement i Difusió de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb el premi El premi Carles Rahola de Comunicació Local que la demarcacó de Girona dal Col·legi de Periodistes de Catalunya acaba d’atorgar a L’Arjau suposa un reconeixement a la feina feta i un estímul per continuar treballant per promocionar la nostra identitat cultural i acostar-la tant als guixolencs com als visitants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada