Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimecres, 3 de juny del 2015

Gastronomia i Arxius al Baix EmpordàAmb motiu de la Setmana Internacional d’Arxius 2015, els Arxivers del Baix Empordà hem realitzat una nova activitat conjunta amb el Consell Comarcal del Baix Empordà -Projecte AODL-, per donar a conèixer les referències històriques i culturals dels productes i la gastronomia de la nostra comarca als professionals del món culinari i als ciutadans.

L’acte de presentació es durà a terme el 5 de juny a les 19 h, on es presentarà la selecció de materials que es poden trobar en els arxius de la comarca sobre gastronomia. A més, el contingut es publicarà com a exposició virtual a una pàgina del blog del grup, del qual celebrem el primer any de funcionament. Podeu consultar l'exposició virtual clicant aquí  

L’acte que tindrà lloc a la sala polivalent de l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà té un doble objectiu:

  • Presentar els continguts, documents i bibliografia (receptes, menús, notícies, fotografies, articles i monografies) que sobre productes i gastronomia del Baix Empordà s’han trobat en els fons documentals, col·leccions i produccions impreses conservades en els arxius municipals i en l’arxiu comarcal
  • Presentar la situació actual i de futur dels professionals i empreses del sector.

Hi intervindran: Pep Vila, filòleg i historiador de la cultura i Quim Casellas, Xef del Restaurant Casamar de Llafranc.


Després de les intervencions, hi haurà una petita degustació de productes de Marca de Garantia Productes de l'Empordà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada