Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dilluns, 8 de juny del 2015

El cinquantenari de l’Institut Sant Elm a la revista cultural L’Arjau

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols dedica el darrer número de la revista cultural L’Arjau, editada des de l’Arxiu Municipal, al cinquantè aniversari de la inauguració a la ciutat de l’Institut Sant Elm.

L’edifici de l’Institut va ser inaugurat oficialment el 14 d'octubre de 1965 amb el nom d’Abat Sunyer, en honor al primer abat del monestir guixolenc. En la festa hi van ser presents les autoritats i institucions que havien fet possible el projecte, els docents i també totes les escoles de la ciutat. Aquest fet encetava una història que continua encara avui dia, però també era la culminació de dotze anys de lluita. En aquest mig segle de vida, el centre ha estat espai d'aprenentatge i formació per a nombroses generacions de guixolencs, però també per a joves d'altres localitats veïnes, atès que durant molt temps l'Institut donava servei a un territori més ampli que el mateix municipi.

La materialització del Liceu Abat Sunyer fou possible gràcies a la suma de molts esforços: les actuacions de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, les gestions del Patronat Local de Cultura, en el qual participava la Diputació, i fins i tot la decisiva aportació de terrenys per part de l'industrial barceloní Eduard Cros Rojas. També cal destacar-hi el paper actiu de diversos guixolencs, entre els quals destaca Margarida Wirsing, que consideraven que l'ensenyament era fonamental per a la ciutat. En aquest L'Arjau ens hem proposat aprofundir en els orígens i les vicissituds de l'Institut Sant Elm, alhora que hem volgut conèixer quins sóns els projectes educatius que es treballen actualment des del centre.

Cliqueu l'enllaç per accedir a la revista http://www.guixols.cat/files/74_arxiu_guixols_institut_sant_elm.pdf

L'Arjau és una revista cultural gratuïta sobre temes de Sant Feliu de Guíxols, guardonada el mes de febrer de 2014 amb el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional dins la V edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local que organitzen la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes de la demarcació. Podeu trobar la revista als estancs i llibreries de Sant Feliu de Guíxols o en els serveis municipals següents: Museu d’Història, Botiga del Monestir, Oficina d’Informació Ciudadana, Punt d’Informació Juvenil, Guíxols Desenvolupament (estació d’autobusos), Centres Cívics de Vilartagues i Tueda, Biblioteca pública Octavi Viader i Arxiu Municipal. La revista també es pot consultar a la xarxa des del número 1.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada