Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dijous, 27 d’agost del 2015

Presentació de l’audiovisual sobre la història del barri del Puig aquest divendres 28 d’agost

El proper divendres 28 d’agost de 2015 se celebra la festa del barri del Puig. Entre els diversos actes programats per aquest dia hi ha l’estrena del documental “El barri del Puig, un racó amb història. Sant Feliu de Guíxols”, elaborat per l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració del Pla de Barris i la Generalitat de Catalunya. L’audiovisual recull en imatges l’evolució del Puig en el transcurs del temps, centrant-se en els diversos elements que l’han singularitzat com la fortificació militar del segle XIX, els safaretjos públics de començaments del segle XX o el refugi antiaeri de la Guerra Civil. El relat es complementa amb fragments de testimonis orals de persones del barri.


L’elaboració d’aquest documental s’inclou dins les actuacions que l’Arxiu Municipal ha anat impulsat en els darrers anys, en el marc del Programa del Pla de Barris del Puig que desenvolupa l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, amb l’objectiu de preservar i difondre la memòria col·lectiva d’aquest sector de la ciutat.

Per a aquest documental s’han fet prèviament unes 20 hores d’enregistraments, que inclouen entrevistes a més de quaranta persones i gravacions d’algunes actuacions realitzades (com ara l’enderroc de les naus de la plaça del Puig i la inauguració de la plaça remodelada). Tant els enregistraments com el muntatge han estat realitzats per Alfons Hereu i Ferran Massanas. El resultat final s’ha condensat en un documental de mitja hora de durada, motiu pel qual no ha estat possible incloure totes aquestes persones entrevistades. Tanmateix, l’Arxiu Municipal conserva tots aquests enregistraments que, sens dubte, constitueixen una font documental de gran vàlua per a futures recerques o per a l’elaboració de més continguts audiovisuals, no només del barri del Puig sinó també de molts altres temes de Sant Feliu que van anar sorgint durant les converses.

La projecció del documental “El barri del Puig, un racó amb història. Sant Feliu de Guíxols" es farà a la plaça del Puig, a les 21 del vespre. L’accés és lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada