Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimarts, 27 de desembre del 2011

Els alumnes de 4rt d’ESO de l’IES Sant Feliu visiten l’Arxiu Municipal

Aquest dijous 22 de desembre, l’Arxiu Municipal ha rebut la visita dels estudiants de 4rt d’ESO de l’IES Sant Feliu. La directora de l’Arxiu, M. Àngels Suquet, els ha explicat què és un arxiu i què s’hi guarda. Els nois i noies han pogut veure de primera mà documents originals d’èpoques i tipologies molt diverses: padrons d’habitants per al recompte de la població, pergamins dels segles XII i XIV escrits en llatí, llibres d’actes de l’Ajuntament, plànols d’edificis singulars com el del projecte de construcció dels Banys de Sant Elm l’any 1922, etc.




Tot aquest material ha servit per explicar les raons per les quals es creen els documents i quins usos podem fer-ne posteriorment, un cop els documents assoleixen valor cultural amb el pas del temps. Així mateix, s’han posat de relleu les tècniques i els procediments emprats per a crear els documents, i de quina manera la informàtica i les noves tecnologies han revolucionat la gestió administrativa en les darreres dècades.

L’activitat didàctica ha finalitzat amb la visita als dipòsits de l’Arxiu, on es conserva de forma adequada tota aquesta documentació per a tothom que vulgui o necessiti utilitzar-la.

Us recordem que l’Arxiu és un servei públic obert a tothom, i que entre les diverses activitats divulgatives que oferim s’hi compta la possibilitat de visitar al nostre centre i conèixer els principals documents que formen el patrimoni documental de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada