Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

divendres, 2 de desembre del 2011

Èxit de públic a la xerrada, a l’Arxiu Municipal, "Les cooperatives, una eina contra la crisi"

El proppassat dijous 1 de desembre de 2011, l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols va acollir el col·loqui Les cooperatives, una eina contra la crisi. L’acte va ser organitzat per l’Ajuntament-Pla de Barris del Puig-Eixample de Llevant de Sant Feliu de Guíxols conjuntament amb la cooperativa de consum ecològic La Manduca.


La xerrada va ser moderada per Julià Castelló, membre de La Manduca, i va comptar amb un gran èxit de públic. Ivan Miró (La Ciutat Invisible SCCL) va parlar del context general en què sorgeix el cooperativisme a Catalunya a finals del segle XIX. Isidre Ribera, veí del barri del Puig, explicà els seus records de joventut com a soci de l’antiga cooperativa guixolenca Santos Boada. Engràcia Valls va explicar, en nom de la cooperativa La Manduca, l’experiència i els objectius d’aquesta entitat nascuda a Sant Feliu el 2005. També vam poder comptar a la taula de participants amb la presència d’Àngel Jiménez, antic arxiver municipal de Sant Feliu de Guíxols. L’Àngel ha estudiat durant molts anys la història del cooperativisme guixolenc i en va fer una clara i entenedora exposició. Així mateix, el públic va poder contemplar una petita mostra de documents de la cooperativa La Guixolense (que es conserven a l’Arxiu Municipal) i de la cooperativa Reverend Santos Boada (ingressats darrerament a l’Arxiu a través del Sr. Josep-Lluís Lucena, per tal de ser inventariats).


La xerrada col·loqui Les cooperatives, una eina contra la crisi va permetre posar sobre la taula la llarga tradició d’aquestes formes d’associacionisme a casa nostra, així com la seva vigència com a instrument de participació ciutadana per a la gestió de formes de consum responsables i democràtiques. En finalitzar l’acte, els assistents van poder assaborir una mostra de diversos productes ecològics servits per La Manduca.

(A les imatges, d'esquerra a dreta, Julià Castelló, Àngel Jiménez, Ivan Miró, Engràcia Valls i Isidre Ribera)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada