Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimecres, 4 d’abril del 2012

Recordant Josep Albertí, en el 19è aniversari de la seva mort

Avui, 4 d’abril de 2012, es compleixen 19 anys de la mort de l’artista Josep Albertí Corominas. Pintor i poeta, Albertí va deixar una forta empremta entre les generacions de guixolencs que el van conèixer. Autor d’una prolífica obra, va llegar a la ciutat de Sant Feliu una valuosa col·lecció dels seus quadres, així com el seu habitatge del carrer de la Penitència, conegut popularment com a casa Albertí i que actualment allotja diverses dependències municipals.

A banda d’aquest llegat a la ciutat, hi ha molta obra de Josep Albertí en mans de  particulars, tant de compradors com d’amics de l’artista. Precisament una de les col·leccions més importans de pintura i dibuix de Josep Albertí és la de l’il·lusionista Xevi, amic íntim seu. Aquesta col·lecció es pot visitar a la Casa Màgica – Museu de la Il·lusió i de la Curiositat de Santa Cristina d’Aro (http://www.xevi-ilusionista.com/).

L’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols posa a la vostra disposició l’inventari del fons documental de Josep Albertí Corominas, format per catàlegs, correspondència, textos literaris, esbossos, etc. (descarregueu-vos l'inventari clicant aquí: http://www.guixols.cat/web/files/10_arxiu_josep_alberti.pdf).

Bona part d’aquest material ha estat recentment digitalitzat en el marc del Programa de divulgació de la memòria que impulsa el Pla de Barris del Puig i Eixample de Llevant de Sant Feliu. La col·laboració entre l’Arxiu i el Pla de Barris pretén localitzar el major volum possible de material referent a Albertí que actualment es troba dispers entre particulars amb l’objectiu de poder-ne disposar d’una còpia digitalitzada a l’Arxiu. D’aquesta manera s’aconseguirà un major coneixement de la figura personal i artística de Josep Albertí, tot escalfant motors davant l’imminent centenari del seu naixement el proper any 2013.

(A la imatge, Josep Albertí pintant. Arxiu Municipal Sant Feliu de Guíxols. Fons Josep Albertí. Autor desconegut)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada