Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimarts, 27 de març del 2012

Un llibre per llegir i per estimar Sant Feliu de Guíxols



Història de Sant Feliu de Guíxols des dels orígens llegendaris fins al segle xxi, és el llibre que acaba de publicar Novaura Ocicultural aquest mes de març. Miquel Borrell n’és l’autor i ell mateix explica com va encetar el seu relat el juliol del 2009 a la cala de l’Ametller, arran de les paraules que Gaziel –al seu llibre Sant Feliu de la Costa Brava- dedicà a les nostres cales, tot comparant-les amb el paradís terrenal. Amb aquest llibre coneixerem la nostra història. Descobrirem el simbolisme de Pedralta, el racó dels Guíxols, la fundació del monestir, el naixement de la vila i del seu Consell, les lluites constants entre els ganxons i el seu senyor: l’abat del monestir. Veurem com creix la vila, com es relaciona amb l’exterior, com es defensa dels enemics, com la indústria del suro canvia i fa créixer la ciutat al segle xix i com el turisme l’engrandeix al segle xx. El tren, els artistes, i els escriptors, els casinos, els menjars i vestits, els jocs i les diversions al llarg del temps... tot hi és analitzat i explicat de forma entenedora, amb un toc de  fantasia màgica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada