Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

divendres, 2 de març del 2012

L’Associació d’Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines inaugura una exposició dels 150 anys del tren a la ciutat de Girona

Aquest dissabte 3 de març, a les 7 de la tarda, s’inaugura a Girona l’exposició “150è aniversari de l’arribada del ferrocarril a Girona”. La mostra permet endinsar-se en la història i evolució d’aquest mitjà de transport encara vigent a la ciutat de Girona, i esdevé sens dubte un contrapunt a la història de la desapareguda línia de tren de Sant Feliu de Guíxols. Recordem que el tren guixolenc, conegut també com el carrilet, es va inaugurar el 1892 i es va tancar l’any 1969.

L’exposició “150è aniversari de l’arribada del ferrocarril a Girona” ha estat organitzada per l’Associació d’Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines. El president d’aquesta entitat és el guixolenc Ignasi Griñón, un apassionat de la història i la tècnica dels trens i, com no, gran coneixedor i divulgador de l’enyorat tren de Sant Feliu de Guíxols. El Sr. Griñón ha estat precisament la persona que ha tingut cura de la classificació i descripció del fons documental de la companyia del tren de Sant Feliu, fons que es conserva al nostre Arxiu Municipal. També és obra del Sr. Griñón una extraordinària maqueta de l’antiga estació del ferrocarril guixolenc (edificis, locomotores i vagons...), que es va exposar l’any 1992 i que fa un parell d’anys es va recuperar parcialment al pati de l’Ajuntament de la nostra ciutat en una mostra organitzada per l’Arxiu Municipal.

“150è aniversari de l’arribada del ferrocarril a Girona” es podrà veure a la Casa de Cultura de Girona (plaça de l’Hospital, 6 tel. 972202013) durant tot el mes de març. Les nostres felicitacions a l’Associació d’Amics del Ferrocarril per aquesta proposta cultural i pel seu treball en donar a conèixer la història d’aquest mitjà de transport present encara avui dia en algunes localitats de les comarques gironines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada