Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dilluns, 19 de març del 2012

L’Arxiu Municipal penja a Internet la col•lecció sencera de la revista cultural L’Arjau

Seguint amb l’objectiu d’acostar els seus fons i col·leccions als ciutadans, l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols ha posat a la xarxa la col·lecció sencera de la revista cultural L’Arjau, publicació que edita ininterrompudament des de fa més de gairebé 25 anys. En total es tracta de 64 números i un volum aproximat de 1800 pàgines amb articles i notícies referits a la història, el patrimoni i la cultura de Sant Feliu de Guíxols i el seu entorn.
L'Arjau es va  iniciar modestament el setembre de l'any 1989 amb la capçalera Informatiu de l'Arxiu i Museu de Sant Feliu de Guíxols. Després de diverses transformacions, el mes de novembre de 1997 es va rebatejar amb el seu nom actual i va adoptar com a colors distintius el negre i el salmó-ataronjat que encara avui dia l’identifiquen. La darrera transformació de L’Arjau va tenir lloc l’estiu de 2008, amb l’objectiu d’accentuar el seu paper com a revista cultural municipal tot mantenint la voluntat de donar a conèixer la ciutat de forma amena i plural. La revista és gratuïta i des de fa quatre anys es publica simultàniament en paper i en format digital.
La col·lecció sencera de L’Arjau se suma als diversos títols que l’Arxiu Municipal posa a l’abast dels usuaris de la xarxa i entre els quals hi ha els 10 primers volums de la col·lecció Estudis Guixolencs, publicada pel mateix Arxiu. En breu es preveu incrementar el catàleg d’obres disponibles on line amb altres títols com el de Gerard Bussot “Carrers, cases i arquitectes” o el d’Àngel Jiménez “Sant Feliu de Guíxols, una lectura històrica”, ambdós exhaurits des de fa anys.
Podeu consultar i descarregar-vos la col·lecció sencera de L’Arjau a l’apartat de l’Arxiu Municipal del web de l’Ajuntament (http://www.guixols.cat/web/cultura/arxiu-municipal/larjau-revista-cultural.html#presentacio). Les persones interessades en obtenir exemplars en paper de  números endarrerits de la col·lecció poden fer-ho adreçant-se personalment a l’Arxiu Municipal (carretera de Girona, 45-47, de dilluns a divendres de 9 a 14).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada