Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dijous, 8 de març del 2012

8 de març. Dia de la dona treballadora

AMSFG. Fons Dolors Buxó Guitart. Autor: desconegut. Grup de dones treballadores de la fàbrica de suro Suber C. de P. (1927 - 1936)
Durant la primera meitat del segle XX, la dificil situació econòmica i social de la població de Sant Feliu de Guíxols va portar l'Ateneu Social, l'any 1923, a establir una nova fàbrica per donar feina als socis de la cooperativa que es trobessin a l'atur. El proces de constitució d'una nova cooperativa de producció va ser lent. L'any 1927 una assemblea ordinària de socis autoritzava, al cap i a la fi, la seva constitució. Oficialment hi treballaven 4 persones: un taper, dos d'aglomerat i un peó. Però les imatges de la Suber C. de p. mostren un bon nombre de dones treballadores. Aquest és el petit homenatge de l'Arxiu Municipal a totes elles.

Informació extreta del llibre d'Àngel Jiménez, de la col·lecció Cooperativistes Catalans de Cossetània Edicions: Sants Boada i Calsada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada