Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimarts, 20 de maig del 2014

La revista L’Arjau dedica el seu darrer número a la popera exposició permanent sobre salut i medicina al Monestir de Sant Feliu de Guíxols

La propera inauguració de l'exposició permanent "Curar-se en salut" a la quarta planta del Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols, a l'edifici de l'antic Monestir, té l'objectiu d'entretenir, educar i fer reflexionar sobre la salut com a patrimoni individual i també com a responsabilitat comunitària. La iniciativa, molt important per a la ciutat, és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i el Museu d'Història de la Medicina de Catalunya i ha estat impulsada en el marc de l'Espai del Metge i la Salut Rural del Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols.
En aquest context, el darrer número de la revista L’Arjau proposa un recorregut, a través de diversos articles i imatges, sobre salut i medicina, posant espcial èmfasi en el context local de Sant Feliu i la vall d’Aro i en el projecte “Curar-se en salut”. A través de les pàgines de la revista podreu descobrir com ha evolucionat la ciència mèdica en el transcurs dels segles i de quina manera el progrés i els avenços en medicina ha fet canviar les mentalitats i les formes de guariment a casa nostra. No en va, la salut és i ha estat la clau de volta de l'existència humana, i la seva conservació constitueix una de les preocupacions fonamentals de la humanitat.
L'Arjau és una revista cultural gratuïta sobre temes de Sant Feliu de Guíxols que edita l'Ajuntament a través de l'Arxiu Municipal. El mes de febrer d’aquest any, la revista va rebre el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional dins la V edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, organitzats per la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes de la demarcació.
Podeu trobar la revista als estancs i llibreries de Sant Feliu de Guíxols o en els serveis municipals següents: Museu d’Història, Botiga del Monestir, Oficina d’Informació Ciudadana, Punt d’Informació Juvenil, Guíxols Desenvolupament (estació d’autobusos), Centres Cívics de Vilartagues i Tueda, Biblioteca pública Octavi Viader i Arxiu Municipal. La revista també es pot consultar a la xarxa des del número 1. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada