Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dijous, 14 de juliol del 2011

Entra a impremta “Del Tren de Sant Feliu de Guíxols – Comentaris d’un ferroviari”


Per a finals d’aquest mes de juliol està previst l’aparició del llibre Del Tren de Sant Feliu de Guíxols, escrit en el seu moment per Ignasi de Blas i Vilà, i que va aparèixer en forma de “comentaris” en el setmanari Àncora entre el 6 d’abril de 1989 i el 20 de juny de 1991, quan es complien els vint anys de la clausura del tren.
Aquest llibre consta de 103 apunts, comentaris o bé capítols que, setmanalment, s’anaven publicant a Àncora i que ocupen 230 planes d’aquesta nova publicació. En aquest treball es fa una revisió exhaustiva de la vida del tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona des de la perspectiva d’un treballador de la companyia, des del projecte d’Enric Hèriz i Joan Casas fins el tancament del servei l’any 1969, amb la història, anècdotes, dades tècniques, personatges, etc.
El recull el va iniciar en Josep M. Vicens i Batet poc després d’aparèixer, convençut  que és un interessant capítol de la història local guixolenca que no es podia deixar perdre. Recordem que sempre ha estat interessat per la història essent en l’actualitat membre de la junta (tresorer) d’Amics del Museus, antic integrant de la Junta Tècnica del Museu de Sant Feliu de Guíxols i vinculat també al Museu de la Pesca de Palamós entre altres.


Extret de la web de Ràdio Sant Feliu. Cliqueu l'enllaç per veure la notícia: Ràdio Sant Feliu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada