Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimecres, 20 de juliol del 2011

La primera drassana de Sant Feliu de Guíxols
Pergamí del 5 d'octubre de 1258 on l'abat Gerald del Monestir de Sant Feliu de Guíxols resolgué concedir a la vila un indret ben escaient per a tenir-hi la seva drassana. L'indret escollit es localitzaria al sorral de la platja, al costat de la riera del Monestir, no gaire lluny de l'actual plaça del Mercat.
“… hanc atque donacionem sive concessionem facimus/ …alia iurisdiccione in predicto loco sive tarassana/ …tam per mare quam per terram que ibi poni/ … Anno domini M CC L Octavo. Signum …” Transcripció del fragment on apareix l'any del document i la paraula "tarassana / drassana"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada