Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimecres, 20 de juliol del 2011

L’Arxiu Municipal dedica un volum de l’Arjau i una petita exposició a la història de les drassanes de Sant Feliu


L’Arxiu Municipal, que forma part de l’Àrea d’Història, Coneixement i Difusió, ha editat el número 64 de la revista L’Arjau. En aquesta ocasió el volum està dedicat monogràficament a la indústria naval de Sant Feliu de Guíxols. L’interès d’aquest tema rau en el fet que la construcció de vaixells és l’activitat més antiga documentada a Sant Feliu de Guíxols; i també en el fet que un dels darrers mestres d’aixa que existeixen a Catalunya treballa avui dia a la nostra ciutat.

L’any 1258 l’abat del Monestir va autoritzar la construcció de drassanes a la platja, les quals segurament s’estenien des de la riera del Monestir fins a l’alçada de la l’actual Plaça del Mercat.
Les drassanes de Sant Feliu segurament no comptaven amb cap edifici o estructura fixa, a diferència de les de Barcelona que eren reials i que també daten del segle XIII.

Per tal que aquest aspecte de la nostra història sigui més conegut proposem un recorregut pels moments clau en la història de la indústria naval de Sant Feliu de Guíxols, des de l’inici de l’activitat al segle XIII fins als nostres dies.

A més, per fer difusió d’aquest número de L’Arjau, l’Arxiu Municipal ha organitzat una exposició amb el mateix títol al pati de l’Ajuntament. Aquesta exposició es podrà visitar des del dia 1 d’agost al dia 14 del mateix mes, amb els horaris que segueixen a continuació:
De dilluns a divendres als matins de 8:00 hores a 15:00 hores
Dissabte i diumenge als matins de 10:00 hores a 14:00 hores
Les tardes, cada dia, de 16:00 hores a 20:00 hores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada