Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dijous, 18 d’agost del 2011

Una capbussada a la platja de Sant Pol

Una bona manera de combatre la calor d’aquests dies és fer una capbussada a les platges de Sant Feliu. Avui parlarem de la platja de Sant Pol, un espai captivador tant per la bellesa de l’entorn com per les seves aigües cristallines. És per això que des de principis del segle XX aquest ha estat un racó amb una afluència cada vegada major de banyistes i estiuejants. L’any 1920 el guixolenc Vicenç Gandol i l’empresari gironí Josep Ensesa hi constituïren la societat “Baños de San Pol”. A la imatge podeu veure un anunci de l’època convidant a gaudir de l’oci i el descans en aquest lloc privilegiat de la Costa Brava. L’hem extret del llibret de la Festa Major de Sant Feliu de Guíxols de l’any 1920. Si en teniu ocasió, no deixeu d’escapar-vos una estoneta fins a la platja de Sant Pol. I, si no hi heu estat mai, sempre és una bona excusa per venir a conèixer Sant Feliu de Guíxols i els seus voltants.


3 comentaris:

  1. Vaig poc a la plaja, però si hi vaig és a Sant Pol, davant del xalet de les Punxes. M'agrada aquest cartell amb català de principis de segle XX. Molt interessant.

    ResponElimina
  2. Eiiiii... molt guapo aquest cartell! Curiós el "SEGARÓ"

    ResponElimina
  3. La veritat és que el cartell és de línia molt senzilla, però molt elegant, per això vam pensar que podia estar bé compartir-lo a la xarxa

    ResponElimina