Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimarts, 6 de setembre del 2011

Conferència de Josep Auladell, tècnic de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, a la Fira d’Indians de Begur 2011.


El diumenge 4 de setembre de 2011, en el marc de la VIII Fira d’Indians de Begur, Josep Auladell, tècnic de l’Arxiu Municipal, va realitzar la conferència “L’aventura d’ultramar – Fusta i quitrà. La marina del Baix Empordà del segle XIX”. Aquesta xerrada estava centrada en els mestres d’aixa i calafats, pilots, patrons i mariners. Gent de mar que construïren la marina catalana del segle XIX a la sorra de les nostres platges. I en els seus bergantins, pollacres i goletes. Velers que transportaren mercaderies i immigrants a l’altra banda de l’oceà Atlàntic i crearen un somni que encara perdura. La xerrada fou un èxit d’assistència amb més de 100 persones en el total de les sessions, celebrades a la sala de plens de l’Ajuntament de Begur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada