Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dimarts, 31 de juliol del 2012

Exposició dels 50 anys del naixement del Festival del Film Amateur de la Costa Brava

Sabieu que durant 20 anys Sant Feliu va acollir un festival internacional de cinema amateur? Durant la primera quinzena d’agost es podrà visitar al pati de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols una exposició del cinquantenari del naixement a la nostra ciutat d'aquest certamen: el Festival Internacional del Film Amateur de la Costa Brava.

El Festival Internacional del Film de la Costa Brava nasqué l’any 1962 a Sant Feliu de Guíxols i se celebrà fins el 1982, com a mitjà de promoció turística de la ciutat. El certamen, l’únic d’aquestes característiques a l’Estat espanyol, va promoure un gènere de creació que era difícilment controlable per la dictadura franquista. Hi participaren representants de nombrosos països. A més, va acollir un congrés de la UNICA (Unión Internacional de Cine Amateur) i tres edicions del Simposi d’Estudis Cinematogràfics. Un dels símbols representatius del festival fou la imatge de la sirena Líl·lia, de la qual se n’inaugurà una escultura a la nostra localitat el 1977.


L’exposició ha estat organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Àrea de Cultura Coneixement i Difusió i l’han comissariada Alfons Hereu Ruax i l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols. Es podrà visitar del 2 al 14 d’agost, de dilluns a divendres de 8 a 15 h. L’entrada és lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada