Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

dilluns, 21 de novembre del 2011

Presentació de les memòries de l'anglo-guixolenca Patricia Langdon-Davies

El proper divendres 25 de novembre, es presentarà a la sala d’actes del Monestir (plaça del monestir) el llibre El gat, unes llavors i quinze llibres, de Patricia Langdon-Davies. El llibre ha estat editat per la Diputació de Girona i porta per subtítol Una anglesa ve a viure a Catalunya el 1950. Es tracta d’un relat en primera persona de les vivències i records de la Sra. Langdon-Davies d’ençà la seva arribada a Catalunya i, més concretament a Sant Feliu de Guíxols, ara fa més de cinquanta anys.

La descoberta de Sant Feliu de Guíxols per part de la Sra. Langdon-Davies vingué de la mà del seu primer marit, el periodista i escriptor britànic John Langdon-Davies, el qual  ja coneixia la nostra ciutat des de feia temps. Durant molts anys, el matrimoni regentà Casa Rovira, un petit hostal de regust familiar situat al camí de Sant Amanç. Després de la mort del seu marit, continuà residint a Sant Feliu amb el seu nou company, el pintor John Palmer.


La Sra. Langdon-Davies ha mantingut sempre una estreta vinculació amb Sant Feliu. Fruit d’aquesta relació, la ciutat conserva el fons documental de John Langdon-Davies (a l’Arxiu Municipal) i diverses obres pictòriques de John Palmer (al Museu d’Història).

La presentació tindrà lloc a les 19 h. de la tarda i anirà a càrrec de l’escriptor Mattew Tree, autor del pròleg, i de Lluís Muntada, director de la col·lecció.

A la imatge, Patricia i John Langdon-Davies amb uns estiuejants a Casa Rovira, l'any 1952 (Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, Fons John Langdon-Davies. Autor desconegut. Procedència: Patricia Langdon-Davies) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada